Bursa’da fuhuş operasyonu, çete çökertildi

#Bursa | İHA
19 Eki 2024 / Cmt 12:58

Bursa, Bolu ve Beyşehir'de eş zamanlı yapılan operasyonlarla, kadınlara uyuşturucu verip zorla fuhuş yaptıran çete üyesi 26 kişi gözaltına alındı. 22 kişi tutuklandı.

Bursa'DA EŞ ZAMANLI UYUŞTURUCU VE İNSAN TİCARETİ OPERASYONU
Bursa'da, kadınları uyuşturucuya alıştırıp zorla fuhuş yaptırdığı ve uyuşturucu madde sattırdığı iddia edilen çete üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Bursa, Bolu ve Beyşehir'de jandarma ekipleri tarafından eş zamanlı yapılan operasyonlarda, aralarında çete lideri İsmail Hakkı Zengin'in de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

31 AYRI ADRESE BASKIN
Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri 31 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Bursa merkez ve Orhangazi, İznik, Yenişehir ilçeleri ile Bolu ve Beyşehir'de eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Toplamda 8’i kadın olmak üzere 26 kişi gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SUÇ UNSURU ELE GEÇİRİLDİ
Operasyon yapılan adreslerde, çok sayıda uyuşturucu madde, hassas terazi, ruhsatsız silah ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Zanlılar, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından "Suç işlemek için örgüt kurmak, uyuşturucu ve insan ticareti" suçlamalarıyla Orhangazi Adliyesi'ne sevk edildi.

KAÇAN ZANLILAR YAKALANDI
Operasyon sırasında Orhangazi’de dur ihtarına uymayarak kaçan bir araç, jandarma tarafından Örnekköy'de arazide terk edilmiş halde bulundu. Araçtan kaçan zanlılar ise kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.

22 KİŞİ TUTUKLANDI, 4 KİŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST
Orhangazi Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar, mahkemeye çıkarıldı. Çete lideri İsmail Hakkı Zengin'in de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇETE MAĞDURLARI UYUŞTURUCUYA BAĞIMLI HALE GETİRDİ
Soruşturma sonucunda, suç örgütünün mağdurları uyuşturucu maddeye bağımlı hale getirerek, onları torbacı olarak kullandığı ve fuhuş yapmaya zorladığı ortaya çıktı. Zanlıların, mağdurlara psikolojik baskı uygulayarak insan ticareti, cinsel istismar ve uyuşturucu ticareti gibi suçları işledikleri belirlendi.