Bursa Valiliği; yasaklanan alanlara girmeyin

#Bursa | Haber Merkezi
22 Haz 2024 / Cmt 17:19

Bursa Valiliği yaşanan orman yangını sonrası vatandaşları yasaklanan orman alanlarına girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

 

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde 20 Haziran 2024 günü saat 14.00 civarında Demirler Mahallesinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek 250 hektarlık bir alanı etkiledi. Yangına müdahale için 650 personel ve 30 arazöz, 21 su tankeri, 13 dozer, 1 ekskavatör, 33 araç, 1 mobil ikram aracı, 10 ilk müdahale aracı sevk edildi.

Yangın nedeniyle Bademlik (Veletler) Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra mahalle sakinleri evlerine geri döndüler.

Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmedi.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması ve yasaklanan alanlara girmemeleri, anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri atmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve yangınla ilgili durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları istendi.

Valilik ayrıca, yangından etkilenen tüm Bursalı hemşerilere geçmiş olsun dileklerini iletti.