Aktaş'tan Bozbey'e taş! Bende merak etmiyor değilim

#Bursa | Haber Merkezi
10 Ağu 2024 / Cmt 15:57

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş, mevcut yönetimin kendi dönemindeki projelere yeterince saygı göstermediğini ve teşekkür edilmediğini belirtti. Aktaş, özellikle Başalan Yaylası’ndaki Karanlık Gökyüzü Parkı'nın açılışıyla ilgili sitemde bulundu.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş, kendi döneminde başlatılan projelerin mevcut yönetim tarafından tabelalarının değiştirilerek açılması ve kendilerine teşekkür edilmemesine yönelik sitemde bulundu. Aktaş, açıklamasında mevcut yönetimin, eski projelere yeterince saygı göstermediğini belirtti.

Aktaş, 2019 yılında Bursa için önemli bir adım attıklarını ve IDA’ya (International Dark-Sky Association) başvurarak süreci başlattıklarını, 2021 yılında ön onay aldıklarını ifade etti. Başalan Yaylası’nda dört yıl süren çalışmalar sonucu, Türkiye'nin ilk Karanlık Gökyüzü Parkı’nın büyük oranda tamamlandığını ve açılacağını duyduğunu söyledi. Ancak, projelerin hayata geçirilmesine yönelik eski dönem çalışmalarının Bursa Büyükşehir Belediyesi web sitesinden kaldırılmasının kendisini üzdüğünü belirtti.

“Mevcut yönetim, tarafımızca yapılmış projelerin sadece tabelalarını değiştirip, kurdelesini kesmekle yetiniyor” diyen Aktaş, “Mudanya Plajı gibi projelerin açılışında dahi emeği geçenlere teşekkür edilmedi. Şimdi, Başalan Yaylası’ndaki Karanlık Gökyüzü Parkı’nın açılışında da benzer bir durum yaşanacak mı, merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Bursa’da yapılan projelerin sahiplenilmesi ve geçmiş çalışmaların takdir edilmesi konusunda tartışmalara yol açtı.