2024’e Uludağ’da girmek isteyenler elini cebine atacak

#Bursa | Haber Merkezi
29 Ara 2023 / Cum 19:28

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da bu yıl da beklenen kar yağışı gelmedi. Sezonu 15 Aralık'ta açan Uludağ'da yılbaşı öncesi doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kaldı. Bir kişinin gecelik konaklama ücreti ise 8 ile 14 bin TL arasında değişiyor.

Türkiye'nin ilk ve en büyük kış/doğa sporları merkezi olan Uludağ'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kar kalınlığı 5 santimetreye kadar düştü.

Kayakseverlere ve snowboard tutkunlarına ev sahipliği yapan kayak pisti, boş kaldı. Meteoroloji verilerine göre, yılbaşında kar yağışının beklenmediği Uludağ, Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistler ile günübirlik tatilcileri ağırlıyor.

Yılbaşında doluluk oranı yüzde 50
Sezonu 15 Aralık'ta açan otellerde, yılbaşı öncesi doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kaldı. Bu oranın, yılbaşında kar yağışının olmaması durumunda daha da düşebileceği tahmin ediliyor.
Yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Küresel iklim değişikliğinin etkisi
Uzmanlar, Uludağ'da beklenen kar yağışının gelmemesini küresel iklim değişikliğinin etkisine bağlıyor. İklim değişikliği nedeniyle kar yağışının azalması ve hava sıcaklıklarının artması, kış turizmini olumsuz etkiliyor.

Uludağ'da kar yağışı için umutlar Ocak ayında
Uludağ'da kar yağışının gelmesi için umutlar Ocak ayına kaldı. Ocak ayında kar yağışının olması halinde, kış turizminde hareketlilik yaşanması bekleniyor.