Telefonların yerini alacak gözlük geliyor

#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
27 Eyl 2024 / Cum 19:05

Meta, Orion adında AR gözlüğüyle, yapay zekalı bir dünya yaratıyor. Peki, akıllı telefonları tarihe gömecek gözlük ne zaman gelecek?

Meta, 10 yıldır üzerinde çalıştıkları Orion adlı artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü ile adından çok söz ettirdi. Ancak bu gözlüğü bu kadar özel kılan şey, Orion’un tam 10 bin dolar maliyetiyle dünyanın en pahalı AR gözlüğü olması. Peki ne zaman hayatımıza girecek?

Meta’nın 10 bin dolarlık AR gözlüğü Orion, 2027’de geliyor!

Şu an için kesin bir tarih verilmedi, ancak analist Ming-Chi Kuo’ya göre Meta’nın planlarına göre 2027 yılı Orion’un seri üretime geçebileceği en erken tarih olarak öne çıkıyor. Yani, sabırsızlıkla bekleyenler biraz daha sabretmek zorunda kalacak.

Meta, ürününü mükemmelleştirmek yerine, hızla pazara sunup kullanıcı geri bildirimleriyle geliştirme yoluna gidiyor. Meta Orion gözlüğünün en büyük hedefi, akıllı telefonları ve tabletleri devre dışı bırakmak. Meta’nın bu gözlükle sunduğu vizyon, yapay zeka ile entegre bir dünya yaratmak.

Gerçek dünyayı dijital içeriklerle zenginleştiren gözlük, AI ve uzaysal hesaplama gibi en yeni teknolojileri bir araya getirerek, kullanıcılara bambaşka bir deneyim vadediyor. Yani, telefon ya da tablet kullanmak yerine, dünyayı gözünüzde taşıyacaksınız diyebiliriz.

AR gözlükleri, sanal gerçeklikten (VR) farklı olarak, sizi gerçek dünyadan koparmıyor. Tam tersine, bulunduğunuz çevreyi dijital bilgilerle zenginleştiriyor. Özellikle iş dünyası ve günlük hayat için devrim niteliğinde. Ayrıca Meta, Apple Vision Pro ile bu alanda doğrudan bir rekabete girmeye hazırlanıyor.