Iphone kullanıcılarına önemli haber!

#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
23 Eki 2024 / Çar 19:45

Apple, oyunseverlere özel yeni bir mağaza açmaya hazırlanıyor. App Store’un kardeşi olacak platform, Game Center ve Apple Arcade entegrasyonlarıyla dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, sürpriz bir hamleyle yalnızca oyunlara odaklanacak yeni bir dijital mağaza hazırlığında. iOS 18'in piyasaya sürülmesinden bir ay sonra duyurulan bu gelişme, oyunseverlere özel hizmetler sunmayı hedefliyor. Yeni oyun mağazası, mevcut Game Center ve App Store'un oyun odaklı özelliklerini birleştirerek kullanıcıların oyun kütüphanelerini yönetmelerine, arkadaş aktivitelerini takip etmelerine ve özel etkinliklere katılmalarına imkan tanıyacak.

Apple Arcade ve Steam Uyarlaması İddiaları

Platform, Apple Arcade ile tam entegrasyon sağlayacak ve kullanıcılar aylık 6.99 dolara (Türkiye'de 70 TL) birçok oyuna erişebilecek. Ayrıca, iOS’ta bir Steam uyarlaması olabileceği iddia edilen platformun, oyuncuların iletişimini FaceTime ve iMessage ile güçlendireceği ve App Clips ile mini oyun deneyimleri sunacağı belirtiliyor.

Çıkış Tarihi Bekleniyor

Henüz geliştirme aşamasında olan yeni oyun mağazasının ne zaman piyasaya sürüleceği kesinleşmedi. iOS 18'in güncellemeleriyle mi yoksa iOS 19 ile mi sunulacağı ise belirsizliğini koruyor.