iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı?

#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
17 Eyl 2024 / Sal 18:29

Milyonlarca kullanıcısı olan teknoloji devi Apple'da iOS güncellemesi bir çok kullanıcı akıllara ilk gelen 'iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı?' sorusu Google ve Yandex arama motorları üzerinden araştırıyor. Google Trends listesinde yer alan konu olmayı başardı. Peki gerçekten iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı? İşte detaylar...

Teknoloji devi Apple'ın kullanıcılara sunduğu iOS 18 güncellemesi, iPhone kullanıcıları için endişeleri de beraberinde getirdi. Özellikle eski model iPhone sahibi olan kişiler, cihazlarının performansının düşüp düşmeyeceği konusunda endişe ediyor.

Milyonlarca kullanıcısı olan teknoloji devi Apple'da iOS güncellemesi bir çok kullanıcı akıllara ilk gelen "iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı?" sorusu Google ve Yandex arama motorları üzerinden araştırıyor. Google Trends listesinde yer alan konu olmayı başardı.

Peki gerçekten iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı? İşte detaylar...

"iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı?"

Kullanıcıların sıklıkla gündeme getirdiği iddia "Apple eski iPhone modellerini yazılım güncellemeleriyle kasıtlı olarak yavaşlatıyor" 

Uzmanlara göre bu durum, farklı bir açıdan değerlendirilmesi gerekiyor. Açıklamaya göre, 2018 model bir iPhone telefonun, yeni işletim sistemiyle birlikte 2024 model bir telefonla aynı performansı göstermesi mümkün değil.

iOS 18 gibi modern işletim sistemleri, güncel cihazlar için tasarlanmakta olup, eski modellerde aynı özelliklerde çalışmayabiliyor. Apple, performans düşüşünü en aza indirgemek için gayret gösterse de, eski donanımın sınırları sebebiyle bazı sorunlar kaçınılmaz hale gelebiliyor.

Apple, iki seçenekle karşı karşıya kalıyor: İlk seçenek, yeni cihazlara yazılım güncellemesi sunmak. İkinci seçenek ise eski cihazları da desteklemeyi sürdürmek.

"iOS 18 telefonları yavaşlatacak mı?" sorusunun kesin ve net bir cevabı bulunmuyor. Buna göre iPhone modellerini kullananlar muhtemelen büyük bir fark hissetmeyecek. Ancak daha eski modellerde yavaşlama riski artış gösteriyor.

Konunun net olmamasından kaynaklı kullanıcılar, iOS 18'in yeni özelliklerinden yararlanmak ile mevcut performansı korumak arasında bir seçim yapmak durumunda kalıyor.