Instagram yeni önlemleri aldığını duyurdu

#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 19:15

Instagram, genç kullanıcılarını cinsel şantaj dolandırıcılıklarından korumak için yeni güvenlik önlemleri getiriyor. Bu özellikler, potansiyel dolandırıcı hesapları engellemeyi ve özel görüntülerin yayılmasını önlemeyi hedefliyor.

Instagram'DAN GENÇLERİ KORUYACAK GÜVENLİK ADIMLARI
Instagram, genç kullanıcılarını cinsel şantaj dolandırıcılıklarından korumak amacıyla yeni bir dizi güvenlik önlemi devreye sokuyor. Bu özellikler, gençlerle iletişim kurmaya çalışan potansiyel dolandırıcı hesapları engellemeyi ve özel görüntülerin yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.

POTANSİYEL DOLANDIRICILAR ENGELLENECEK
Meta, yaptığı açıklamada, Instagram'daki değişikliklerle birlikte "potansiyel dolandırıcı" hesapların gençleri hedeflemesinin daha zor hale geleceğini belirtti. Bu kapsamda, şüpheli hesaplardan gelen takip istekleri kullanıcıların spam klasörlerine yönlendirilecek veya tamamen engellenecek.

BİLDİRİMLERLE GENÇLER UYARILACAK
Ayrıca, gençler böyle bir hesaptan mesaj aldıklarında, mesajın farklı bir ülkeden gönderildiğine dair uyarı içeren bir bildirim alacaklar. Meta, şüpheli bir hesabın bir genci takip ettiğini fark ederse, gençlerin takipçi listelerini ve onları etiketleyen hesapları görüntülemelerini de engelleyecek.

ÇIPLAKLIK KORUMA ÖZELLİĞİ GENİŞLETİLECEK
Instagram, özel görüntülerin yayılmasını önlemek amacıyla kullanıcıların DM'ler üzerinden paylaşılan görüntülerin ekran görüntüsü almasını veya ekran kaydı yapmasını engelleyecek. Bu görüntüler, Instagram'ın web sürümünde de görüntülenemeyecek. Uygulama, bu yılın başında test ettiği çıplaklık koruma özelliğini de tüm genç kullanıcılara genişletecek. Bu özellik, çıplaklık içeren görüntüleri bulanıklaştırarak kullanıcıları uyarıyor ve onlara güvenli kaynaklar sunuyor.

Meta'NIN GÜVENLİK ÇABALARI SÜRÜYOR
Meta'nın bu güncellemeleri, şirketin en genç kullanıcılarını koruma yönündeki baskılarla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Yeni güvenlik adımları, gençlerin Instagram'da daha güvenli bir deneyim yaşamasını sağlamak için önemli bir adım olarak görülüyor.