Apple sorunu çözdüğünü açıkladı!

#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 18:16

Birçok Apple kullanıcısı, son günlerde App Store’a erişim konusunda sorunlar yaşadı. iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları, uygulamaları indirirken veya güncellerken indirme butonuna bastıktan sonra işlemlerin gerçekleşmediğini bildirdi.

Apple, başlangıçta bu durumu sistem durumu sayfasında yansıtmamış olsa da, Downdetector web sitesi üzerinden binlerce kullanıcı kesinti yaşadığını raporladı. Sorunun, özellikle Toplu Satın Alma Programı ve abonelik işlemleriyle ilgili olduğu belirtildi.

Apple, kısa bir süre sonra sistem durumu sayfasını güncelleyerek App Store'daki sorunu doğruladı. Neyse ki, yaşanan kesinti uzun sürmedi ve Apple, App Store’u kısa süre içinde erişilebilir hale getirdi. Sistem durumu sayfasında sorunun giderildiği bilgisi kullanıcılarla paylaşıldı.

App Store'daki bu tür kesintiler, milyonlarca kullanıcıyı etkileyen platformlarda temel işlemlerin aksamasına neden olabiliyor. Ancak Apple, sorunu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturdu ve kullanıcılar tekrar uygulama indirme ve güncelleme işlemlerine devam edebildi.