İnegöl'de ilk ders İshakpaşa bahçesinde verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de ilk ders İshakpaşa bahçesinde verildi
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Eyl 2023 / Pzt 11:14
/ 4.318 Kez Okundu
| |

2023-24 eğitim öğretim döneminde ilk ders tarih konulu program İshakpaşa Camisi avlusunda gerçekleşti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında "Kuruluştan Kurtuluşa Gençlik Tarihin İzinde" ilk ders Tarih konulu program İshakpaşa Camisi avlusunda gerçekleşti.

Programa ilçe protokolünün yanı sıra öğrenciler de katılım gösterdi.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program İshakpaşa Cami İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş'in duasıyla devam etti.

Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin yaptığı konuşmada " Güzel bir mekanda Türkiye yüzyılı vizyonunda tarihi mekanların tanıtılması çok büyük önem arz etmektedir. Bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın kaymakamımızı belediye başkanımızın ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz. İlk ders tarih konulu programımız Turgualt türbesinde, İshakpaşa Camisinde , Halhalca Şehitliğinde, Baykoca türbesinde öğrencilerimiz ilk derslerini yapıyor. İnşallah geleneksel hale gelir." dedi.

İlçe milli eğitim müdürü Ali Doğru ise " Günümüz ve haftamız hayırlı olsun. Eğitim öğretim döneminin ilk gününde İshakpaşa'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yeni öğretim yılı hayırlı olsun. Bu coğrafyaya ruh veren sayısız kahramanlar vardır. Yıl içinde öğrencilerimiz yaşadığı şehrin tarihi ile alakalı bilinç çalışmamız devam edecek. 73 bin öğrenci yeniden okulları ve arkadaşları ile buluştu. 2023-24 eğitim yılında Cumhuriyeti'mizin 100. Yılını kutlayacağız. Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Türkiye yüzyılı eğitimin yüzyılı olacaktır.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban " Katılımcıları saygı ile selamlıyorum. 2023-24 eğitim yılı hayırlı olmasını diliyorum. Burada çok önemli bir dersin başlangıcını yapıyoruz. İlk ders tarih Allah bize oku emrini buyuruyor. Öğrenmek çok kıymetli. Tarihi geri sarsak 1400,lü yıllarda burada kimler vardı kimler burada vatanı için ne yapıyordu. Biz belediye olarak yine bu noktada İshakpaşa, Turgutalp, Kasım Efendi Geyikli baba ziyaretleri yaptırıyoruz. Geçmişini bilen geleceğe emin adım atar. Ben bu programı çok anlamlı buluyorum. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

İlçe kaymakamı Eren Arslan ise " 2023-24 eğitim öğretim yılı hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tarihi mekanda ilk dersimizi yapıyoruz. Ders sadece öğrenciler için değil herkes için geçerli. Tarihi bize çok büyük imkanlar sunuyor. Tarih bize ders alma imkanı sunuyor. Tarihi içinde yaşayarak öğrenmeye çalışın. İnsanlığa yön verecek bir çok değerleri biz ürettik. İnşallah sizler bizlerden daha güzel idrak eden gençler olarak yarının güvencesi olacaksınız. Biz sizlere güveniyoruz."

Konuşmanın ardından eğitimciler İshakpaşa medresesi bahçesinde ilk ders tarih öğrencilere protokolü üyelerine İshakpaşa anlatıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.