10 Mayıs Cuma Okullar Tatil Mi, Açık Mı? Sendikalar eylem kararı aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Mayıs Cuma Okullar Tatil Mi, Açık Mı? Sendikalar eylem kararı aldı
#İnegöl | Haber Merkezi
09 May 2024 / Per 11:31
/ 8.638 Kez Okundu
| |

10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi, açık mı? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama gelmedi, ancak öğretmenlerin iş bırakma kararı aldığı biliniyor. 10 Mayıs'ta okullarda ders işlenecek mi? Veliler ve öğrenciler ne yapmalı?

Son dönemlerde eğitim alanında yaşanan artış gösteren şiddet olayları, öğretmenlerin sabrını zorluyor. Özellikle bir lise müdürünün cinayete kurban gitmesi, eğitim camiasında derin yankılar uyandırdı.

İbrahim Oktugan adlı bir öğretmen, görevi başında bir öğrenci tarafından öldürüldü. Bu olay, sağlık sektöründen sonra eğitim sektöründe de şiddetin ne denli ciddi bir problem haline geldiğini gözler önüne serdi. Olay sonrası eğitim sektöründeki güvenlik önlemleri ve öğretmenlerin korunması konusunda ciddi tartışmalar başladı.

NE YAŞANMIŞTI?
Eyüpsultan'da özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş etti.
Odasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

10 MAYIS’TA OKULLAR AÇIK MI?
Öte yandan yaşanan şiddet olayları sonrası tüm sendikalar eylem kararı aldı. Alınan karar sonrası yarın (10 Mayıs Cuma) okullarda öğretmenler iş bırakacak ve il milli eğitim müdürlükleri önünde basın açıklaması yapacaklar.

Ayrıca alınan karar sonrası öğretmenler bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere girecekler.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine veliler ve öğrenciler okulların tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Okulların tatil olup olmadığı ile alakalı resmi kurumlardan her hangi bir resmi açıklama gelmedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.